موتور سیکلت یکی از وسایل نقلیه پرطرفدار و هیجانانگیز است. در سراسر دنیا این وسیله طرفداران بسیار زیادی دارد و برندهای معتبری ازجمله هوندا، یاماها، سوزوکی و کاوازاکی آن را تولید میکنند. موتور سیکلت برخلاف ماشین کابین ندارد و معمولاً دارای دو چرخ است. اولین موتور سیکلت در قرن هجدهم میلادی در آلمان ساخته شد و پس از گذشت مدتزمان کوتاهی به یکی از وسایل نقلیهی آسان و کارآمد تبدیل شد. موتور سیکلت دارای چندین مدل مختلف است و نسبت به ماشین اجزای کمتری دارد که برخی از آنها عبارتاند از موتور، سیلندر، اگزوز و صفحه کلاچ.
نوجوانان و بهخصوص پسران از طرفداران اصلی این وسیله هستند. سالانه مسابقات پرهیجان و نفسگیر موتور سیکلت در سراسر دنیا برگزار میشود و موتورسواریهای حرفهای به نمایش گذاشته میشود. یکی از دلایل محبوبیت این وسیله استفادهی راحت و سهل آن در شهرهای شلوغ نظیر تهران است. این وسیله برای پارک به جای زیادی احتیاج ندارد و مصرف بنزین آن نسبت به ماشین کمتر است. این وسیلهی نقلیه، اقتصادی است و میتوان با بودجهای کم آن را تهیه کرد.
موتور سیکلت مانند سایر وسایل نقلیه از تنوع بسیار زیادی برخوردار است. مدلهای جدید آن از تکنولوژی و علم روز بهره بردهاند و قابلیتهای خاصی دارند. برخی از آنها دارای استارت برقی هستند و رانندگی با آنها بسیار آسان است. برخی از نمونههای آنها دارای جعبه دنده اتوماتیک هستند و مانند یک دوچرخه یا اسکوتر برقی حرکت میکنند و بدون هیچ مشکل و چالشی میتوان بهوسیلهی آنها یک رانندگی آسان، را تجربه کرد. نوع چراغ موتورهای سیکلت با یکدیگر متفاوت و برخی از آنها دارای لامپ هالوژن هستند. بر روی آمپر موتورهای سیکلت کیلومترشمار، مسافت سنج، بنزین و ساعت نمایش داده میشود و حداکثر سرعت موتورها با یکدیگر متفاوت هستند. نوع ترمز جلو و عقب موتورهای سیکلت معمولاً از نوع دیسکی و یا کاسهای است. برخی از مدلهای اسپرت آنها دارای رینگ رنگی و براق هستند که سبب درخشش موتور میشوند.
در بازار موتورسیکلت را میتوان به چهار گروه تقسیم کرد:
گروه اول ارزانترینها با حجم موتور ۱۲۵ سیسی
گروه دوم موتورسیکلتهای با حجم موتور ۱۳۵ تا ۲۰۰ سیسی
گروه سوم موتورسیکلتهایی با حجم موتور ۲۵۰ سیسی
گروه چهارم موتورسیکلتهایی که شاید به آنها بتوان لوکس گفت با حجم موتوری بیش از ۲۵۰ سیسی تا ۱۱۰۰ سیسی هستند.
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که بسیاری از خریداران موتورسیکلت مرتکب آن میشوند، خرید موتوری با حداقل قیمت است؛ اما لازم به یادآوری است که اگرچه بازار این نوع وسیله همیشه داغ است و اما سازندگان از کیفیت بسیاری قطعات کاسته و حتی بیشتر از یک موتور گرانقیمت باید خرج آن کرد.
۱- موتورسیکلت بنلی مدل اس ۲۴۹ سی سی سال ۱۳۹۹
۲- موتورسیکلت تریل روان مدل کیو ام ۲۰۰ سی سی سال ۱۳۹۹
۳- موتورسیکلت کویر مدل ۲۴۹C2 سی سی سال ۱۳۹۹۴
۴- موتورسیکلت جهانرو مدل سی اف ۱۵۰ سی سی سال ۱۳۹۹
۵- موتورسیکلت کویر مدل S2 کِی لِس سال ۱۳۹۹